ΔΙΟΠΤΡΕΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΝ

Η Βρετανική Ενωση Διαχείρισης Ελαφοειδών (British Deer Society, BDS) είναι επιφορτισμένη με την μελέτη και διαχείριση ελαφιών στην Βρετανία. Η ένωση έχει επιστήμονες που κάνουν σοβαρή έρευνα στα ελάφια και ζαρκάδια και δημοσιεύουν μελέτες σε επιστημονικά έντυπα. Λένε λοιπόν οι επιστήμονες:

"Ο έλεγχος των ελαφιών γίνεται με ραβδωτά όπλα μεγάλου διαμετρήματος [ανω του 0,22] με βλητικά δεδομένα που καθορίζονται από τον νόμο και ΙΔΑΝΙΚΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΦΟΔΙΑΣΜΕΝΑ ΜΕ ΤΗΛΕΣΚΟΠΙΚΗ ΔΙΟΠΤΡΑ για να παρέχουν ακριβή σκόπευση".

Η επιβολή της διόπτρας δεν γίνεται επιπόλαια. Η διόπτρα προσφέρει ακριβή εξακρίβωση του θηράματος ως προς το είδος, το φύλο, την ηλικία, κάτι το αναγκαίο για νόμιμη θήρευση, αφού σε μερικές χρονικές περιόδους απαγορεύεται η θήρευση θηλυκών.

Θα προσθέταμε ότι η διόπτρα αποκλείει και ατυχήματα του είδους: "τον πέρασα για γουρούνι και έριξα". Αλλά αυτά γίνονται σε μέρη όπου οι κυβερνήσεις κάνουν πραγματική διαχείριση της πανίδας και ενδιαφέρονται για την ουσιαστική ασφάλεια των πολιτών τους.

Gun and Knife Classics.

Σφραγίδες Δοκιμής.

Big Hunter.