ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΑΙΔΙΑ;

16/9/13

Να με συγωρεί ο ποιητής που δεν θυμάμαι το όνομα του, το σατιρικό ποίημα του είχε δημοσιευτεί πριν χρόνια αναφορικά με την φούσκα του χρηματιστηρίου, αλλά κάπου ταιριάζει και στα δικά μας όπως αυτά εξελίσσονται τώρα, ένας στίχος είναι:

"Και τώρα τι κάνουμε παιδιά
που πέφτει γύρω σκοτεινιά
και μας σκεπάζει όλους;
Θυμού την φράση την κακιά
πως τα μεταξωτά βρακιά
θεν' επιδέξιους κώλους;"

Και να σου οι άδειες κάτω από 200 000! Το 1985 ήμασταν 347 000 με άδεια.

Και ενώ μειωνόμαστε και έχουμε έντονο πρόβλημα, σου βγάζουν ιδέες για την αναγκαστική εγγραφή σε κυνηγετικό σύλλογο, και έκδοση άδειας κυνηγίου σε όσους έχουν λειόκαννο όπλο. Ξέχασαν βέβαια το ενδεχόμενο της σκοπευτικής ιδιότητας και την περίπτωση αντί να γράφονται σε κυνηγετικό σύλλογο να φτιάχνουν σκοπευτικόν τοιαύτον και να γράφονται εκεί με λιγότερα λεφτά. Διότι ποιος χαζός θα δώσει 130 Ευρώ το χρόνο για να έχει μια καραμπίνα αξίας 290 Ευρώ!!!

Ψάχνουν για μαλθακούς ή για κάτι άλλο;

Αντί να φροντίσουν να μειώσουν το κόστος της άδειας, για να μην σταματά ο κόσμος το κυνήγι, πάνε και "συσκέπτονται" με παράγοντες υπουργείων με σχέδια να κάνουν τους φοβικούς με το ζόρι κυνηγους.

Οταν σε μια γενιά έχεις χάσει πάνω από τους μισούς κυνηγούς τότε σίγουρα κάτι δεν κάνεις καλά. Και τα μηχανικά κόλπα τύπου υποχρεωτικής άδειας κυνηγίου για τους φοβικούς που αγόρασαν χράπα χρούπα για προστασία μάλλον δεν θα σε σώσουν. Εχουν ήδη φύγει τα μισά μέλη που δεν έχουν χράπα χρούπα, κανονικό δίκαννο έχουν και το παροπλίζουν γιατί δεν βγαίνει ο λογαριασμός, δεν υπάρχουν περιθώρια για 130 Ευρώ για περιφεριακή άδεια. Δεν υπάρχουν λεφτά για καύσιμα για ταξείδια στα σύνορα για δυό τρυγόνια. Δεν υπάρχουν κοντινές ρεζέρβες κοντά σε αστικά κέντρα, ούτε προσιτά σκοπευτήρια. Για αυτό δεν βγάζουν άδειες. Τόσο πολύ μυαλό χρειάζεται να γίνει αντιληπτό το αυτονόητο;

Μειώστε την γενική άδεια τώρα στα 50 Ευρώ, την περιφερειακή στα 40 και την τοπική στα 20 και θα δείτε για πότε θα ανακτήσετε 100 000 άδειες. Οπως και στην φορολογία, έτσι και στις άδειες, ισχύει η καμπύλη του Λάφερ. Υπάρχει μια προσιτή ιδανική τιμή που αποδίδει τα βέλτιστα, πιο πάνω χάνεις άδειες και λεφτά.

Επιτρέψτε σε επενδυτές να κάνουν μικρές ρεζέρβες γύρω από αστικά κέντρα. Αφήστε τον κόσμο να κάνει σκοπευτήρια για όσους θέλουν να ρίξουν αλλά όχι να σκοτώσουν. Αφήστε ελεύθερο το αεροβόλο ψυχαγωγικής σκοποβολής ανοικτού πεδίου.

Εγκαταλείψτε επιτέλους τον σφιχτοκωλισμό, την ανούσια επισημότητα και την άχρηστη αυστηρότητα. Να ξεδώσει θέλει ο κόσμος με λίγα λεφτά, και καλώς ή κακώς μερικοί την βρίσκουν με την σκοποβολή σε άψυχους στόχους, και οι περισσότεροι από αυτόυς είναι και ΚΥΝΗΓΟΙ! Και κάποιοι άλλοι την βρίσκουν με την συλλογή παλιών όπλων, άλλοι με την χρήση εμπροσθογεμών. Αν αυτά σας είναι ακατανόητα διαβάστε ένα ΓΑΛΛΙΚΟ περιοδικό, ένα ΑΓΓΛΙΚΟ, ένα ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ, να δείτε ότι εκεί αυτές οι δραστηριότητες είναι αποδεκτές και δημιουργούν τζίρο, κέρδη, φόρους, θέσεις εργασίας και ΦΠΑ.

Φτάνει πια πολιτικαντισμός και κούφια σοβαροφάνεια. Αφανιζόμαστε, δεν το πήρατε χαμπάρι! Ενα δύο χρόνια ακόμα και θα μείνετε μόνοι σας στα εντευκτήρια με τα βαλσαμωμένα.

Oplognosia English Pages


Diamanco

Gun and Knife Classics.

Σφραγίδες Δοκιμής.