ΜΕΤΡΑ ΚΟΝΤΑΚΙΟΥ

ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑ ΑΠΛΟΠΟΙΗΣΗ

26/6/09

Το παραδοσιακό Trygun είναι περίπλοκο πράγμα  που απαιτεί πείρα στην χρήση. Το συγκεκριμένο είναι κατασκευασμένο από τον αξέχαστο Αντώνη Δεστέφανι.

Το παραδοσιακό Trygun είναι περίπλοκο πράγμα που απαιτεί πείρα στην χρήση. Το συγκεκριμένο είναι κατασκευασμένο από τον αξέχαστο Αντώνη Δεστέφανι.

Τα μέτρα κοντακιού είναι σημαντικό συστατικό της σκοπευτική επιτυχίας, όμως η πλειοψηφία των κυνηγών, σε παγκόσμια κλίμακα, χρησιμοποιεί όπλα που δεν είναι στα μέτρα τους.

Ο λόγος είναι απλός: η εξακρίβωση και λήψη μέτρων είναι περίπλοκες διαδικασίες με τον τρόπο που γίνονται σήμερα. Τα παραδοσιακά μετροληπτικά όπλα είναι δύσχρηστα και απαιτούν πολυετή πείρα από τον εφαρμοστή για να αποδώσουν χρήσιμα μέτρα. Αυτό που χρειάζεται είναι ένα νέο μέσο λήψης μέτρων κοντακιού που θα επιταχύνει την διαδικασία και θα δίνει ακριβή και χρήσιμα αποτελέσματα, δηλαδή μέτρα ακόμη και στα χέρια ενός όχι τόσο πεπειραμένου εφαρμοστή κοντακιών.

Κοντάκι στα μέτρα αλλά και στο σχήμα που ταιριάζει στον κάτοχο του. Το γεγονός ότι το κοντάκι είναι σε καραμπίνα 302 δείχνει ότι τα μέτρα δεν είναι μόνο για χειροποίητα αγγλικά όπλα.

Κοντάκι στα μέτρα αλλά και στο σχήμα που ταιριάζει στον κάτοχο του. Το γεγονός ότι το κοντάκι είναι σε καραμπίνα 302 δείχνει ότι τα μέτρα δεν είναι μόνο για χειροποίητα αγγλικά όπλα.

Το παραδοσιακό μετροληπτικό κοντάκι, το γνωστό Trygun είναι δύσχρηστο διότι δεν έχει σαφές σημείο εκκινησης. Από που αρχίζει η εφαρμογή με ένα Trygun; Οταν πιάσεις ένα Trygun στα χέρια και δεις τα πολλά σημεία ρύθμισης τότε χάνεις τον μπούσουλα. Ο έμπειρος εφαρμοστής θα "κόψει" τον πελάτη με το μάτι και θα θέσει τις αρχικές ρυθμίσεις εκεί που πιστεύει ότι πρέπει να είναι. Από αυτό το κάπως αυθαίρεται επιλεγμένο σημείο αρχίζουν οι δοκιμαστικές επωμίσεις και διορθώσεις. Η μέτρηση περιπλέκεται από το γεγονός ότι στην διαδικασία είναι μπλεγμένα δύο πράγματα, τα μέτρα του κοντακιού που εφαρμόζει άνετα στο σώμα, δηλαδή το σχήμα του, μαζί με την σκοπευτική ευθεία που έχει σημείο αναφοράς τις κάννες.

Θα ήταν πολύ πιο ακριβής η διαδικασία αν χωριζόταν σε δύο στάδια. Σε πρώτη φάση εξακριβώνεται το σχήμα του κοντακιού που ταιριάζει στον χειριστή και μετά αυτό το ανατομικά σωστό σχήμα συνδυάζεται με την σκοπευτική ευθεία. Πρόκειται για μια αποδόμηση (λέξη της μόδας αυτή!) της παραδοσιακής διαδικασίας που ελπίζω ότι θα ανοίξει δρόμο και θα κάνει την απόκτηση μέτρων υπόθεση ρουτίνας για όλους.

Το κλειδί είναι ένα νέο μετροληπτικό μέσο, όχι όπλο, αλλά μέσο. Θα το έχουμε σύντομα και θα το δούμε σε λεπτομέρεια, τώρα αρκεί να πούμε ότι το νέο μέσο θα δίνει το μήκος, την κλίση πέλματος, το ύψος της ράχης σε λίγα λεπτά. Από αυτό το σημείο και πέρα αρχίζει η εξακρίβωση των σκοπευτικών μέτρων και αυτή θα είναι πιο εύκολη από ότι συμβαίνει με τα συμβατικά Trygun.

Oplognosia English Pages


Diamanco

Gun and Knife Classics.

Σφραγίδες Δοκιμής.