ΣΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝΕ! ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ

1/6/09

Δείτε τα στοιχεία σύγκρισης της Ελλάδας με την Αυστρία και μετά τα λέμε.

ΑυστρίαΕλλάς
Εδαφος83 000133 000
Πληθυσμός8,5εκ.10,5εκ.
Κάτοικοι/χλμ10077
Κυνηγοί120 000230 000
ΑΕΠ/Κάτοικο26 000$11 000$

Τα στοιχεία δείχνουν μια χώρα μικρότερη από την Ελλάδα, με μεγαλύτερη πυκνότητα πληθυσμού (κάτοικοι ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο) και σαφώς μεγαλύτερη βιομηχανική ανάπτυξη, άρα και μεγαλύτερη επιβάρυνση του περιβάλλοντος.

Δείτε τώρα τα στοιχεία της ετήσιας κυνηγετικής κάρπωσης της Αυστρίας.

Ελάφι45 000
Ζαρκάδι260 000
Αγριόγιδο25 000
Αγριοπρόβατο1800
Αγριόχοιρος25 000
Λαγός200 000
Φασιανός200 000
Παπιά90 000
Αλεπού60 000
Κουνάβι25 000
Ασβός8000

Τα στοιχεία του υπουργείου περιβάλλοντος της Αυστρίας αναφέρουν ότι όλα τα θηρεύσιμα είδη είναι σταθερά ή αυξανόμενα, και στην περίπτωση της αλεπούς, κουναβιού και ασβού "ισχυρά αυξανόμενα".

Στην Ελλάδα το ζαρκάδι, ελάφι, αγριόγιδο και ασβός είναι "αυστηρά προστατευμένα εδώ και δεκαετίες. Σύμφωνα με τον "φορέα διαχείρισης" του Εθνικού Δρυμού Πίνδου το αγριόγιδο στην περιοχή τους αριθμεί μόλις τριακόσα ζώα σε εκατοντάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα. Δείτε πως η Αυστρία θηρεύει 25 000!!! Οπως είναι αναμενόμενο ο φορέας ζήτησε αύξηση της αποδεδειγμένα αναποτελεσματικής προστασίας που ισχύει από το 1945.

Πρόκειται για δούλεμα και μάλιστα χοντρό!

ΠΑΡΑΓΩΓΗ, ΟΧΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Οι οικολόγοι κατάφεραν να πείσουν την ελληνική κοινωνία ότι η πανίδα και η χλωρίδα είναι στατικές ποσότητες, κάτι σαν σπάνια μουσειακά αντικείμενα που πρέπει να τα προσέχουμε όπως τα εκθέματα του Εθνικού Μουσείου. Αν κάποιος πάρει θήραμα, ξυλεία, καρπό, τότε μειώνει το απόθεμα αυτών των πολύτιμων εκθεμάτων.

Πρόκειται για χοντρό ψέμα. Αυτοί που το αναπαράγουν και διαδίδουν είναι σπουδαγμένοι και ξέρουν την αλήθεια. Η φύση δεν είναι και δεν ήταν ποτέ στατική.

Το αληθινό πρόβλημα είναι άλλο: η Ελλάδα δεν ΠΑΡΑΓΕΙ. Η απουσία παραγωγής είναι το πρόβλημα και όχι η κατανάλωση από νόμιμους ή παράνομους καταναλωτές. Λαθροθήρες υπάρχουν παντού, και όμως οι αριθμοί της πανίδας αυξάνουν εκεί και όχι εδώ.

Σοβαροί οικολόγοι και ορνιθολόγοι στην Βρετανία πρόσφατα είπαν ότι η αύξηση των ελαφοειδών έφτασε σε σημείο να να επηρεάζει αρνητικά τα πουλιά. Υπολογίζεται ότι στην Αγγλία η λαθροθηρία ελαφιού αγγίζει τα 35 000 ζώα ετησίως.

Οταν λοιπόν σας λένε ότι το πρόβλημα είναι έλλειψη προστασίας αυτών των "απομειναριών της ελληνικής φύσης" προσπαθούν να προλάβουν το ένα ερώτημα που αποφεύγουν όπως ο διάολος το λιβάνι: που είναι η δική μας παραγωγή.

Διότι συνάδελφοι, για να έχεις παραγωγή πρέπει να προηγηθεί διαχείριση βασισμένη στην εφαρμογή της επιστημονικής γνώσης. Και σε αυτή τη χώρα οι δημόσιοι λειτουργοί, οι πολιτικοί ηγέτες και οι συνεπικουρούντες οικολόγοι έχουν παραιτηθεί από την παραγωγή. Βλέπετε η παραγωγή θέλει δουλειά και κρίνεται εύκολα από το αποτέλεσμα. Εδώ έχουμε αναγάγει την αδράνεια, δηλαδή την μηδενική παραγωγή σε βραβεύσιμο κατόρθωμα. Δείτε βραβεία της Ακαδημίας και της πολιτείας και θα καταλάβετε. Αυτό και αν είναι θρίαμβος της οικο-κομπίνας!

Δυστυχώς δεν είναι μόνο αυτοί. Οι δικές μας δυνάμεις συχνά πυκνά απορρίπτουν συγκρίσεις με χώρες όπως η Αυστρία με την δικαιολογία ότι εκεί κυνηγούν σε "ρεζέρβες" ενώ εδώ έχουμε "ελεύθερο δημοκρατικό κυνήγι". Πρόκειται περί μπαρούφας. Καμία άλλη χώρα δεν έχει ρεζέρβες όπως τις ξέρουμε στην Ελλάδα.

Την επόμενη φορά λοιπόν που θα ακούσετε ή θα διαβάστε αναφορές στα λίγα απομεινάρια κλπ σκευτείτε την Αυστρία και άλλες χώρες και αναρωτηθείτε γιατί αυτοί και όχι εμείς. Συγκρίνετε, κρίνετε και παρακαλώ ξυπνήστε ρεεεεεεεε!

Πίνακες Βλητικής του Νικήτα Κυπρίδημου

Oplognosia English Pages

Gun and Knife Classics.

Σφραγίδες Δοκιμής.