ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΗΜΙΑΙΜΑ

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΒΛΑΚΕΙΑ, ΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΟΧΗ, ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ;

17/4/12

Ημίαιμα γουρούνια που εσκεμμένα αφέθηκαν να ζευγαρώσουν με άγρια.

Ημίαιμα γουρούνια που εσκεμμένα αφέθηκαν να ζευγαρώσουν με άγρια. Το κρέας του "άγριου" αποφέρει μεγαλύτερα κέρδη, και έτσι υπάρχει κίνητρο για την μιγαδοποίηση και την εξαφάνιση του γνήσιου άγριου.

Στο περιοδικό Γαστρονόμος της Καθημερινής, εφημερίδας που αυτοπαινεύεται για τις οικολογικές της ευαισθησίες, γράφει:

"Εδώ τα χοιρινά μεγαλώνουν ελεύθερα στο βουνό, οπότε συχνά διασταυρώνονται με αγριογούρουνα." (Γαστρονόμος, τεύχος 72, σελίδα 36).

Γράφει η Δάφνη Καραπιπέρη, για την κτηνοτροφία της Ανάβρας Μαγνησίας. Προφανώς κυρία Καραπιπέρη γράφει στα παλιά της τα παπούτσια όσα λέει η Χριστοφυλλίδου για την βιοποικιλότητα στα Econews του ίδιου συγκροτήματος.

Η γενετική μόλυνση του αγριόχοιρου από οικόσιτα γουρούνια είναι μεγάλο πρόβλημα για την βιοποικιλότητα, αφού ουσιαστικά εξαφανίζει τον γνήσιο αγριόχοιρο από τη χώρα. Ο γονότυπος του αγριόχοιρου τείνει να εξαφανιστεί πλέον από την Ελλάδα λόγω της φτηνής φάμπρικας της δήθεν "εκτατικής" κτηνοτροφίας.

Και το κράτος που απαιτεί τόσες και τόσες μελέτες όταν ένας κυνηγετικός σύλλογος ελευθερώνει φασιανούς, που δεν απειλούν κανένα είδος με μιγαδοποίηση, τι κάνει για την εσκεμμένη γενετική μόλυνση του αγριόχοιρου; Μάλλον τίποτε. Δεν προβλέπεται μελέτη, με τα ανάλογα κονδύλια, για το θέμα. Οταν από Ευρώπη μεριά ανοίξει κανένα κονδύλι τότε να δείτε για πότε θα ανατεθεί μελέτη στην....Ορνιθολογική για τον αγριόχοιρο.

Υπόθεση για γέλια, για κλάμματα, για φάπες ίσως;

Πίνακες Βλητικής του Νικήτα Κυπρίδημου

Oplognosia English Pages

Gun and Knife Classics.

Σφραγίδες Δοκιμής.