ΤΑ ΟΠΛΑ ΖΙΓΚΛΙΝΑ, ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΙΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ

25/11/12

Ζιγκλινάρμ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΚΥΡΙΕ ΚΥΠΡΙΔΗΜΕ ΚΑΙ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΤΩΝ ΓΝΩΣΕΩΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΡΟΦΟΔΟΤΕΙΤΕ .ΣΑΣ ΓΡΑΦΩ ΛΙΓΕΣ ΑΡΑΔΕΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΜΕ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΛΕΙΠΕΙ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ ΠΟΥ Η ΛΕΞΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΝΑΜΝΗΣΗ ΠΑΡΑ ΓΕΓΟΝΟΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΧΡΩΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΙΔΕΩΝ. ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕΤΕ ΤΟ E-MAIL ΟΠΩΣ ΕΠΙΘΥΜΗΤΕ ΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΕΧΝΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΕΙΤΕ ΛΟΓΩ ΥΛΗΣ.

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΕΡΙΑ ΕΦΤΙΑΧΝΑΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΠΛΑ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΜΟΥ ΕΞΙΣΤΟΡΕΙ Ο ΣΑΛΟΝΙΚΙΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΙΔΙΟΓΩΜΟΣΗ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ Η ΠΟΛΗ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΜΗΛΙΟ ΜΥΛΟΠΟΥΛΟ.

Ζιγκλινάρμ

ΤΗΝ ΔΕΚΑΕΤΙΑ 1950-1960 ΟΙ ΑΔΕΛΦΟΙ ΖΙΓΚΛΙΝΑ ΣΤΗ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΟΛΟΜΒΟΥ ΕΠΙ ΤΗΣ ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΟΝΟΚΑΝΝΑ. ΟΙ ΚΑΝΝΕΣ ΕΙΣΑΓΟΝΤΟ ΑΠΟ ΒΕΛΓΙΟ ΒΑΣΕΙ ΣΥΓΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΝΙΚΗΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΑΤΣΑΛΙΟΥ VICKERS. ΕΔΩ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΤΑΝ Η ΜΠΑΣΚΟΥΛΑ ΚΑΙ ΓΙΝΟΤΑΝ Η ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ.

Ζιγκλινάρμ

ΘΥΜΑΜΑΙ ΠΑΙΔΑΚΙ ΗΜΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ ΠΕΡΝΟΥΣΑ ΜΕ ΑΠΟ ΕΞΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ ΝΑ ΜΠΟΥΜΕ ΜΕΣΑ. ΤΑ ΟΠΛΑ ΗΤΑΝ ΣΕ ΟΠΛΟΒΑΣΤΟΥΣ ΣΤΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΕΒΛΕΠΕΣ ΟΣΟ ΗΘΕΛΕΣ. ΤΟΤΕ ΒΛΕΠΕΤΕ ΔΕΝ ΚΛΕΒΑΝΕ. ΘΥΜΑΜΑΙ ΤΙΣ ΛΕΡΟΜΕΝΕΣ ΓΚΡΙΖΕΣ ΦΑΝΕΛΛΕΣ ΤΟΥΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΜΕ ΜΟΥΝΤΖΟΥΡΑ ΚΑΙ ΙΔΡΩΤΑ. ΜΕΣΑ ΔΟΥΛΕΥΑΝΕ ΛΕΣ ΚΑΙ ΗΣΟΥΝ ΣΕ ΕΚΚΛΗΣΙΑ…..

Ζιγκλινάρμ

ΚΑΤΑΦΕΡΑ ΚΑΙ ΒΡΗΚΑ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΟΙΟΤΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΑΛΛΑ Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΤΟΥ ΑΞΙΑ ΛΟΓΩ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ. ΘΑ ΣΑΣ ΑΦΙΕΡΩΣΩ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΤΣΙΧΛΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΕΡΑΥΝΟΒΟΛΗΘΕΙ ΑΠΟ ΜΙΑ ΓΟΜΩΣΗ F2 ΠΥΡΙΤΙΔΑ ΟΛΟ ΜΑΛΙΝΝΟΤΑΠΑ ΣΤΑ 24 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ.

ΘΑ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ ΑΠΟ ΣΑΣ ΟΠΩΣ ΤΟ ΑΙΣΘΑΝΕΣΤΕ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΠΛΑ, ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΚΛΠ. ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΘΕΡΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΠΟ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Ζιγκλινάρμ

Ευχαριστώ εκ μέρους πιστεύω όλων των επισκεπτών της Οπλογνωσία για την επιστολή σας και τις φωτογραφίες που μας δίνουν μια λεπτομερή ματιά "μέσα" σε ένα ελληνικό μονόκαννο.

Τότε, ήμουν ακόμη στο δημοτικό, και κάθε πρώτη του μήνα πήγαινα στο πρακτορείο τύπου στη Λεωφόρο Δημοκρατίας στην Αμμόχωστο για να πάρω τα αγαπημένα αναγνώσματα που έφταναν από την Αθήνα: Μάσκα, Μικρός Ηρως, Κυνηγετικά Νέα. Και θυμάμαι έντονα τις μαυρόασπρες διαφημίσεις των ελληνικών μονόκαννων Φαβορί, του Θεόδωρου Παπαιωάννου, όπλα των Αδελφών Φαρμάκη, και τα Ζιγκλινάρμ.

Ακόμη και τώρα, αν υπήρχαν αυτά τα μονόκαννα θα έκαναν καλή σταδιοδρομία στην Αμερική. Η ποιότητα τους είναι πάνω από το μέσο όρο. Με λίγη σχεδιαστική φροντίδα μπορούσαν να είχαν και δεύτερη κάννη, ραβδωτή για αύξηση του κασέ τους στην μεγαλύτερη αγορά του κόσμου. Αλλά εμείς επιλέξαμε να σταματήσουμε την παραγωγή και να επιτρέψουμε την αθρόα εισαγωγή. Τα κίνητρα αυτής της κίνησης άγνωστα, τα κέρδη, των εξαγωγέων μεγάλα. Τα συμπεράσματα δικά σας.

Oplognosia English Pages


Diamanco

Gun and Knife Classics.

Σφραγίδες Δοκιμής.