ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΚΥΛΩΝ ΓΙΑ ΑΔΑΕΙΣ

Στον ΣΚΑΙ TV υπάρχει μια εκπομπή, "Εγώ ή ο σκύλος" που ασχολείται με προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ιδιοκτήτες σκύλων.

Οπως τα περισσότερα τηλεοπτικά προγράμματα η εκπομπή αυτή απευθύνεται στο "γενικό" κοινό και δεν μπαίνει στις λεπτομέρειες εξειδικευμένης εκπαίδευσης σκύλων. Ομως, αυτό που είναι εκπληκτικό είναι πως η εκπαιδεύτρια Victoria καταφέρνει σε λίγα λεπτά να εκπαιδεύσει ένα σκυλί στα βασικά παραγγέλματα που αποτελούν το θεμέλιο κάθε είδους ειδικής εκπαίδευσης.

Χρησιμποιώντας τις γνώσεις που έχει για την συμπεριφορά και τα ένστικτα του σκύλου, και με δέλεαρ την τροφή, η εκπαιδεύτρια μαθαίνει το "κάτσε" σε πέντε λεπτά, και το σύνολο των πέντε βασικών παραγγελμάτων μέσα σε μια μέρα. Αυτή η ταχύτητα και ευκολία είναι δελεαστική για τον κυνηγό που θέλει να φέρει το σκυλί του στο απαιτούμενο επίπεδο βασικής εκπαίδευσης πριν προχωρήσει στα πιο δύσκολα της εξειδίκευσης. Οταν αυτά τα βασικά μπορούν να γίνουν τοσο γρήγορα τότε γιατί να μην τα ψάξουμε;

Η εκπομπή έχει αλλάξει ώρα αρκετές φορές, άρα θα χρειαστεί να ψάξετε ανάμεσα στους κροκόδειλους και καρχαρίες που εκπέμπει το κανάλι για να την βρείτε. Και όταν τη βλέπετε μην μπλοκάρετε από τις διάφορες περίεργες καταστάσεις που δείχνει (πχ το σκυλί που πηδάει πάνω στο τραπέζι και τρώει το φαγητό από τα πιάτα των αφεντικών του), αλλά προσπαθήστε να επικεντρωθείτε στην τεχνική της εκπαιδεύτριας που ξέρει τη δουλειά της.

Πίνακες Βλητικής του Νικήτα Κυπρίδημου

Oplognosia English Pages

Gun and Knife Classics.

Σφραγίδες Δοκιμής.