ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΕΧΟΥΝ ΝΤΟΠΙΟΛΑΛΙΑ

12/11/11

Εδώ και χρόνια Άγγλοι κυνόφιλοι υποστήριζαν ότι τα σκυλιά έχουν τοπική προφορά στο γαύγισμα τους. Ενας κυνόφιλος μάλιστα είχε κάνει πειστικές επιδείξεις στο BBC διαβάζοντας το γαύγισμα σκύλων και δίνοντας ακριβείς αναφορές για την καταγωγή του κάθε σκύλου που άκουγε. Τώρα έρχεται η επιστήμη να επιβεβαιώσει τις απόψεις των ερασιτεχνών ειδικών.

Ο ερευνητής Τρέισι Γκάντζιον από το κέντρο Κυνολογικών Ερευνών της επαρχίας Κάμπρια εντόπισε διαφορές σε τόνο και νότες στα γρυλλίσματα σκύλων από διαφορετικές περιοχές της Αγγλίας. Το εκπληκτικό στην έρευνα είναι ο εντοπισμός "αριστοκρατικών" αξάν σε σκύλους. Σε μια χώρα όπου η προφορά συχνά καθορίζει και την κοινωνική τάξη των ανθρώπων, το φαινόμενο προφανώς είναι πιο βαθύ και πάει μέχρι τα σκυλιά.

Η έρευνα φαίνεται να ενισχύει την άποψη ενός τουλάχιστον Αμερικανού εκπαιδευτή που στήριξε την εκτροφή του σε κούρτσχααρ που εισήγαγε από την Γαλλία. Ο εκπαιδευτής έμαθε τα παραγγέλματα στα γαλλικά, διότι όπως αναφέρει ο ίδιος, τα σκυλιά ανταποκρίνονται με περισσότερη προθυμία στα γαλλικά παρά στα αγγλικά παραγγέλματα!

Πίνακες Βλητικής του Νικήτα Κυπρίδημου

Oplognosia English Pages

Gun and Knife Classics.

Σφραγίδες Δοκιμής.