ΑΔΗΦΑΓΟΣ- ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ

16/2/10

Αδηφάγος.

Η ιστορία θυμίζει την περίπτωση της ανακάλυψης του Κρητικού αγριόγατου από την Ιταλίδα φοιτήτρια βιολογίας πριν χρόνια.

Οπως και στην Κρήτη, οι οικολόγοι και λοιποί κινδυνολόγοι ισχυριζόντουσαν ότι ο αδηφάγος είχε εκλείψει από την πολιτεία "λόγω ανθρώπινης δραστηριότητας".

Ομως ο αδηφάγος δεν είχε εκλείψει καθόλου. Υπάρχει και μάλιστα έχει θεαθεί αρκετές φορές. Οι αρχές είχαν μπόλικες αναφορές, αλλά δεν έγιναν πίστευτές, και αποδίδονταν στην φαντασιοπληξία των παρατηρητών. Το ίδιο είχε συμβεί και στην Κρήτη όπου το ντόπιο επιστημονικό κατεστημένο απέδιδε αναφορές για τον αγριόγατο στις "δοξασίες των ντόπιων".

Οπως στην Κρήτη, η ανακάλυψη έγινε από φοιτήτρια, την Κέιτυ Μοριάρτι που είχε στήσει κάμερες για να φωτογραφίσει κουνάβια. Αντί για κουνάβια μια κάμερα έπιασε έναν αδηφάγο!

Ο αδηφάγος είναι ζώο του βορρά και έχει όψη κουναβιού αλλά μέγεθος σκύλου Ροτβάιλερ. Είναι ζώο με μεγάλη δύναμη και ικανό να τα βάλει με μια αγέλη λύκων και να τους πάρει την λεία τους.

Η παρουσία του στην οροσειρά Σιέρρα Νεβάδα της Καλιφόρνιας επιφέρει μια ανατροπή στα επιστημονικά δεδομένα. Η γενική άποψη ήταν ότι είχε εκλείψει από την Καλιφόρνια πριν τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο. Τώρα φαίνεται ότι όχι μόνό υπάρχει αλλά διαβιεί στο νότιο μέρος της οροσειράς πάνω από την λίμνη Τάχο.

Οι οικολόγοι όμως είναι είδος πανούργο και πιο αδηφάγο από τον αδηφάγο. Βρήκαν πάτημα την ανακάλυψη της Μοριάρτι για να ζητήσουν αλλαγή της νομικής προστασίας των βουνών όπου φωτογραφήθηκε ο αδηφάγος. Αντί να ψάξουν και να δουν γιατί είχαν κάνει λάθος εκτιμήσεις μέχρι τώρα, απλά ζητούν τον περιορισμό των ανθρώπινων δραστηριοτήτων και της ανθρώπινης παρουσίας στην περιοχή.

Oplognosia English Pages


Diamanco

Gun and Knife Classics.

Σφραγίδες Δοκιμής.